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이야기/일상\잡담\여행

캐나다 아내의 한국요리 - 떡볶이 Kes's recipe - Tteokbokki (korean spicy stir-fried rice cake)

유튜브 채널에 아내의 한국음식을 업로드 하려고 계획 중이랍니다. 한국인 남편에게 해준 지난 10여년의 경험을 바탕으로 캐나다 아내표 한국 음식 많이 기대해 주세요! 맛 보단 정성으로 봐주시길..ㅎㅎㅎ

오늘의 요리는 떡볶이랍니다!!

이 곳은 레시피를 올리구요 영상은 유튜브에서 확인해 주세요!

Ingredients:

 

King rice cakes 1kg

Fishcake 500g

cabbage 1/4 of whole cabbage

1 medium onion

1 bunch of green onions

4 cup water

2 tbs red hot pepper flakes

1/3 cup korean hot pepper paste

1 tbs yeondu

2 tbs rice syrup

(substitute sugar if needed)

5 boiled eggs

mozzarella cheese as much as you like 

 

Serves a family of 4

 

 

준비물 :

 

왕 떡볶이 떡 1Kg   

사각어묵 500g

양배추 1/4 통

양파 1개

쪽파 1 단

물 4컵

고춧가루 2 큰술

고추장 1/3 컵

연두 1 작은술

올리고당 2 큰술

삶은 달걀 5 개

치즈 조금

 

캐네디언 아내 스타일이라서

한국 분들 입맛에는 맞을 지는 모르겠네요

 

양은 4인 가족 기준이랍니다.

한 끼 먹고 한 공기 남았습니다.

 

 

The main ingredient is the hot pepper paste(in the red container). This is found in the aisle around the soysauce

 

 

Korean Fishcake

You can find this at any korean grocery store. It is found in the frozen section.

 

 

Korean rice cake.

These are also found in the cold aisle. Sometimes they are in the freezer section but most likely you can find them in the refrigerated section. In English you can find it called "Tteokbokki or ddukbokki"

 

 

The one with the orange lid is called yeondu. It is a flavor inhancer. Usually I don't like to use flavor inhancers but the ingredients that are in it are not that bad. They are extracts from vegetables and salt. The second bottle is rice syrup. You can use corn syrup as a replacement or even sugar. This is just what we had on hand. Both these ingredients are found in the aisle sections of a Korean grocery store. The yeondu is near the soy sauce.

 

 

1. 먼저 물을 붓고 끓입니다

To start turn the stove onto medium heat, add the water to the pot

 

 

 

2. 고춧가루를 2스푼, 연두 1 스푼을 넣고

next add the hot pepper powder and yeondu to the water

 

3. 물이 끓으면 먼저 양배추와 양파를 넣고 끓입니다 (저희는 야채가 푹 익은걸 좋아해요)

when the water starts boiling add your cabbage and onion

 

4. 그리고 떡과 어묵을 넣습니다.

after 5 minutes add your hot pepper paste and ricecake and fishcake also add the rice syrup

 

 

 

6. 떡이 익을 때 까지 끓여 줍니다.

cook for 10 minutes or until the liquid has thickened and is shiny

 

 

 

7. 떡이 익으면 계란을 넣고 국물이 걸쭉해 질 때 까지 조려 주면 완성!!

add your boiled eggs then turn off heat

 

 

8. 치즈를 좋아하시면 불을 끄고 올려주면 치즈 떡볶이가 되죠.

add green onions and the mozarella cheese.

 

 

 

엄마 떡볶이가 제일 맛있어요!

enjoy your food!

 

 

따봉!