이번에 아내가 닭찜을 만들어 주었답니다. 영상으로 확인해 보세요^^
INGREDIENTS
1.2 kg chicken thighs
1 tbs cooking oil
2 tbs ginger
3 tbs garlic
3 medium potato
1 red bell pepper
2 cups cabbage
3 medium carrots
5 green onion
1 cup of mushrooms
1 medium onion
3 cups water
1/2 cup soy sauce
3 tbs sugar
200g glass noodle (optional)
1 tbs sesame seeds
준비물 :
닭 허벅다리 살 : 1.2 Kg
식용유
다진 생강 2 큰술
다진 마늘 2 큰술
감자 중간 3 개
피망 1 개
양배추 1/4 통
당근 1/2 개
대파 1 개
버섯 200g
양파 1 개
물 3 컵
간장 1/2 컵
설탕 3 큰술
당면 200g
참깨
1.2 kg of skinless boneless chicken thighs. Found at your local grocery.
You can cut chicken thighs into bite size pieces now or later after they are cooked with scissors
3 medium potato
1 red bell pepper
2 cups cabbage
3 medium carrots
5 green onion
1 cup of mushrooms
1 medium onion
3tbs of garlic minced
2tbs of ginger minced
생강과 마늘을 다져줍니다
2 serving size of glass noodle *optional ( Found at Korean grocery store)
요리 시작 전에 당면을 물에 넣어 불려 놓습니다
1 Tbs of oil onto heated pan over medium high heat
팬에 기름을 두르고 달궈 줍니다
add garlic and ginger and fry for about 1 minute until they become fragrant
1분 정도 마늘과 생강을 단내가 올라오도록 볶아 줍니다
add in your chicken thighs and brown the outsides
닭고기를 넣고 겉이 노릇 노릇 해질 때까지 익혀줍니다 (약 20분)
when chicken is starting to cook this is where I like to cut the chicken up. just grab the piece of chicken and use kitchen scissors to cut into bite size pieces
닭고기를 먼저 익히고 자르면 칼과 도마를 쓸 필요가 없어요
after the chicken has browned add all your vegetables
닭고기가 익으면 야채를 몽땅 넣어줍니다
right after adding the vegetables add in 1/2 cup of soy sauce, 3 cups of water
물을 붓고 간장과 설탕으로 양념을 합니다
and 3 tbs of sugar
continue to cook medium heat until potatoes and carrot are cooked
중불로 감자와 당근이 익을 때까지 익혀 줍니다
add the glass noodle if you chose to put it in and cook for 5 more minutes
당면을 넣고 5분간 더 익혀줍니다
sprinkle with sesame seeds.
불을 끄고 참깨를 둘러 주면 끝!
serve with rice
맛있는 닭찜 완성!
'이야기 > 일상\잡담\여행' 카테고리의 다른 글
코로나 시국에 내 집 마련 (2) | 2020.09.16 |
---|---|
10년 전 알았다면 좋았을 자녀 교육 팁 (2) | 2020.08.17 |
더울 땐 발코니 바베큐 (0) | 2020.08.05 |
아내와 데이트 (2) | 2020.08.03 |
SNS속의 내 정보와 AI의 공포 (2) | 2020.07.26 |