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이야기/일상\잡담\여행

Korean chicken stew(Dakjjim) recipe - 캐나다 아내의 닭찜 만들기

이번에 아내가 닭찜을 만들어 주었답니다. 영상으로 확인해 보세요^^

 

 

INGREDIENTS

1.2 kg chicken thighs

1 tbs cooking oil

2 tbs ginger

3 tbs garlic

3 medium potato

1 red bell pepper

2 cups cabbage

3 medium carrots

5 green onion

1 cup of mushrooms

1 medium onion

3 cups water

1/2 cup soy sauce

3 tbs sugar

200g glass noodle (optional)

1 tbs sesame seeds

 

준비물 : 

 

닭 허벅다리 살 : 1.2 Kg

식용유 

다진 생강 2 큰술

다진 마늘 2 큰술

감자 중간 3 개

피망 1 개

양배추 1/4 통

당근 1/2 개

대파 1 개

버섯 200g

양파 1 개

물 3 컵

간장 1/2 컵

설탕 3 큰술

당면 200g

참깨

 

 

 

1.2 kg of skinless boneless chicken thighs. Found at your local grocery.

You can cut chicken thighs into bite size pieces now or later after they are cooked with scissors

 

 

3 medium potato

1 red bell pepper

2 cups cabbage

3 medium carrots

5 green onion

1 cup of mushrooms

1 medium onion

 

 

3tbs of garlic minced

2tbs of ginger minced

 

생강과 마늘을 다져줍니다

 

 

2 serving size of glass noodle  *optional ( Found at Korean grocery store)

요리 시작 전에 당면을 물에 넣어 불려 놓습니다

 

 

1 Tbs of oil onto heated pan over medium high heat

 

팬에 기름을 두르고 달궈 줍니다

 

 

add garlic and ginger and fry for about 1 minute until they become fragrant

 

1분 정도 마늘과 생강을 단내가 올라오도록 볶아 줍니다

 

 

add in your chicken thighs and brown the outsides

닭고기를 넣고 겉이 노릇 노릇 해질 때까지 익혀줍니다 (약 20분)

 

 

when chicken is starting to cook this is where I like to cut the chicken up. just grab the piece of chicken and use kitchen scissors to cut into bite size pieces

 

닭고기를 먼저 익히고 자르면 칼과 도마를 쓸 필요가 없어요

 

 

after the chicken has browned add all your vegetables

닭고기가 익으면 야채를 몽땅 넣어줍니다

 

 

right after adding the vegetables add in 1/2 cup of soy sauce,  3 cups of water

 

물을 붓고 간장과 설탕으로 양념을 합니다

 

 

and 3 tbs of sugar

 

 

continue to cook medium heat until potatoes and carrot are cooked

 

중불로 감자와 당근이 익을 때까지 익혀 줍니다

 

 

add the glass noodle if you chose to put it in and cook for 5 more minutes

 

당면을 넣고 5분간 더 익혀줍니다

 

 

sprinkle with sesame seeds.

 

불을 끄고 참깨를 둘러 주면 끝!

 

 

serve with rice

 

맛있는 닭찜 완성!